Lokalt vaskeri for klimaets skyld

Et lokalt vaskeri på Bautahøj vil betyde en reduktion af klimaaftrykket. Det gælder især hvis det er baseret på regnvand, som samles fra taget, og hvis der bruges biologisk nedbrydelige vaskemidler, et biologisk rensningsanlæg og grøn energi til at drive vaskemaskinerne.

I skal komme med et bud på, hvordan et lokalt vaskeri på kursusstedet skal indrettes, drives og bidrage til fortællingen om Bautahøj som et bæredygtigt og klimabevidst kursuscenter

Baggrund for problemstillingen

Hvis der ude og hjemme skal skabes udvikling og resultater hen imod en bæredygtig verden i 2030, kræver det en indsats fra alle. Den ekstra indsats vil vi på Bautahøj gerne gøre.

Derfor arbejder vi på Bautahøj med FNs 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Kampen for en bedre verden kræver både en indsats fra store spillere som regeringer og globale organisationer – og fra mindre lokale virksomheder som os.

Benspænd

For hvert håndklæde på et hotelværelse, er der 6 andre der er i omløb. De transporteres til et eksternt vaskeri og tilbage, vaskes med ukendte kemikalier, ligger parat til brug, osv. Det er langt fra bæredygtigt.

Et lokalt vaskeri på kursusstedet vil betyde en reduktion af klimaaftrykket. Det gælder især hvis det er baseret på regnvand, som samles fra taget, og hvis der bruges biologisk nedbrydelige vaskemidler, et biologisk rensningsanlæg og grøn energi til at drive vaskemaskinerne.

Desuden vil det lokale vaskeri på kursusstedet skabe beskæftigelse for personer, der ellers er langt fra arbejdsmarkedet.

Slutteligt vil det lokale vaskeri være et tiltag, der vil være unikt for kursusstedet.

Krav:

a. Løsningen skal kunne sættes i værk på Bautahøj kursuscenter

b. Løsningen skal udnytte så mange lokale ressourcer som muligt

c. Løsningen skal inddrage et eller flere af FNs verdensmål

Virksomheden

Bautahøj er et Kursus- og konferencecenter, der ligger i helt unikke omgivelser midt i Fjordlandet. Vi er værter for både kurser, konferencer, selskaber og events.

På Bautahøj - med Isefjorden i baghaven - er naturen en vigtig medspiller og et naturligt midtpunkt. Vi har 90.000 m2 park af den smukkeste danske natur i form af strand-, park- og skovarealer.

På Bautahøj inspirerer vi dig, så du kan tænke stort. Vi giver dig ro til refleksion. Og vi støtter dig i ambitionen om at sætte varige spor og sikre et komplet resultat for dig og din organisation.

Vi lover dig hjemmelavede produkter, der er lavet med kærlighed. Vi sylter, marinerer, henkoger og bager i stor stil, og mange af vores hjemmelavede produkter frister vi med i vores shop.

Yderligere info

Læs mere om Bautahøj Kursuscenter her https://bautahoj.dk/

KONTAKTINFORMATION

Direktør Jakob Buus Møller Andersen

jbu@bautahoj.dk