Den gode pause

Hvad betyder pauser for vores trivsel. Hvad sker der i hjernen, når vi henholdsvis arbejder og holder pause/fri?

Vi vil gerne have jeres bud på den gode pause. Er den det samme for alle eller er der forskel. Og hvordan kan en stor virksomhed som Topsøe arbejde med pauser, så medarbejderne får mest muligt ud af dem? Skal der en forandring til? Og hvis ja, hvordan kan vi så skabe denne forandring?

Baggrund for problemstillingen

Det moderne liv er i konstant forandring. Vi arbejder på nye måder og slapper af på nye måder. Det vi engang syntes var en god pause, giver måske ikke så meget mening i dag.

Så hvad er en god pause egentlig? Hvad skal den kunne? Hvad skal man opnå? Hvad betyder pauser for hjernens og kroppens restitution? Og er der forskel på, hvad pauser betyder afhængigt af, hvilken jobfunktion man har?

Topsoe er en virksomhed med mange forskellige typer medarbejdere, der arbejder på forskellige tidspunkter og med mange forskellige arbejdsopgaver. Vi har brug for at finde ud af, hvad der er en god pause i forhold til konkrete job og opgaver.

Så hvad skal der til for at restituere, når man arbejder i tre-holds-skift i produktionen? Og hvad er en god pause, når man sidder ved en pc hele dagen? Eller hvis man laver mad i kantinen til de andre ansatte, gør rent på kontoret eller servicerer maskiner på værkstedet? Og kan man selv vælge, om det er nødvendigt at holde pause?

Benspænd

I skal undersøge, hvad pauser betyder for vores hjerner. Hvad sker der i hjernen, når vi henholdsvis arbejder og holder pause/fri?


Og så vil vi gerne have jeres bud på den gode pause. Er den det samme for alle eller er der forskel. Og hvordan kan en stor virksomhed som Topsøe arbejde med pauser, så medarbejderne får mest muligt ud af dem? Skal der en forandring til? Og hvis ja, hvordan kan vi så skabe denne forandring?

I skal forholde jer til et eller flere verdensmål.

Yderligere info

Ole Stahl

Career Events and Partnerships

oes@topsoe.com